محل تبلیغات شما


آغاز_ست در فلات ایران از نگاه گیرشمن

رومن گیرشمن تاریخ‌شناس و باستانشناس فرانسوی در کتاب تاریخ ایران از آغاز» طرح منقوش بر دسته چاقویی از استخوان را که از سیلک لایهٔ ابتدایی و بنا شده بر خاک بکر یافت شده و متعلق به هفت هزار سال پیش، دوران پارینه‌سنگی متأخرNeolithique می‌باشد، چنین توصیف میکند:

ذوق هنری در کنده‌کاری روی استخوان جلوه‌گر است. هنرمند عهد حجر متأخر (نئولیتیک،پارینه‌سنگی متأخر) روی استخوان کنده‌کاری می‌کرد و دسته ابزار خود را با سر غزال و خرگوش می‌آراست. زیباترین قطعه‌ برجامانده از بدون شک دسته چاقویی است که انسان این عهد را نشان می‌دهد در حالی که شبکلاهی بر سر نهاده و لنگی با کمربند به دور کمر بسته است. این یکی از قدیم‌ترین تصاویری‌است که از انسان خاور نزدیک شناخته شده.»

 گیرشمن در جایی از کتاب مذکور، ایران را سرزمینی که پیش از اروپا آغاز حیات کرد توصیف می‌کند و می‌نویسد:

تحقیقات زمین‌شناسی اخیر نشان داده در زمانی‌که قسمت اعظم اروپا از توده‌‌های یخ پوشیده بود، نجد(فلات) ایران از دورهٔ باران می‌گذشت
در عهدی که می‌توان آن را بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ سال ق.م. قرار داد، تغییر تدریجی آب و هوا صورت گرفت. عهد بارانی از بین رفت، و عهدی که اصطلاحا آن را عهد خشک نامند و هنوز هم ادامه دارد، جانشین آن گردید.»

و هم از آغاز این عهد بود که انسان از کوه به سوی دشت سرازیر شد و اقامتگاههایی همچون سیلک، ری، قم و دامغان شکل گرفت. سیلک قدیمی‌ترین ستگاه انسانی در این بین و پایهٔ مطالعات باستانشناسانهٔ فلات ایران محسوب می‌شود. پیشینهٔ تشکیل سیلک را برخی به هشت‌هزار سال و گیرشمن در کتاب مذکور به هفت‌هزار سال یعنی پنجهزار سال پیش از میلاد مسیح می‌رساند.

سوفیا صالح‌پور

کانال تلگرام:
https://t.me/postmodernliterature

ادبیات بر محور هوش ادبی

تاریخ حضور خاندان منجمیها در لنگرود و پیروزی‌های میرزاموسی منجم‌باشی در سرحدات ایران

معما خودبخود لاینحل خواهد شد

عهد ,سال ,آغاز ,فلات ,کتاب ,انسان ,فلات ایران ,ایران از ,دسته چاقویی ,عهدی که ,آن را

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

velphiteni Jaime's life Robert's notes Thomas's blog شاپور بهیان وبلاگ نمایندگی عطار نیشابور dadexcocour sethebudi SKY مطالعات اجتماعی معلمان